Nederlands Français

LuchtbehandelingdanvexACTRON biedt een ruim gamma aan lucht bevochtigers en ontvochtigers aan van het merk Danvex.HUMIDIFIERSDe DanVex luchtbevochtigers HUM-S zijn de perfecte apparaten voor het bereiken en handhaven van een optimale luchtvochtigheid in ruimtes tot 1000 m3. De DanVex luchtbevochtigers zorgen niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, ze bieden ook een goede regulering van de juiste luchtvochtigheid voor opslag en conservering. Waardevolle antiek, elektronische apparatuur alsook grondstoffen in de voedingsindustrie hebben baat bij de juiste vochtigheidsgraad . Als luchtbevochtigers voor grotere ruimtes zijn de DanVex luchtbevochtigers ideaal voor gebruik in musea, bibliotheken, muziekstudioís en galeries. Technische faciliteiten zoals IT-centra, callcenters en medische instellingen kunnen profiteren van de veelzijdigheid van deze professionele apparaten.De DanVex HUM-S serie ultrasone luchtbevochtigers beschikt over een geÔntegreerde mistmodule met vervangbare microprocessor. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben een hoge bevochtigingsefficiency. De maximale relatieve vochtigheid die bereikt kan worden is 99 %. Intelligente controle en een nauwkeurige instelling van de luchtvochtigheid (+/- 5 %). Makkelijk te verplaatsen en gemakkelijk te installeren. Zowel mobiel als stationair te gebruiken. Roestvrij stalen behuizing, hygiŽnisch en betrouwbaar.DEHUMIDIFIERSOnze ontvochtigers zijn inzetbaar in verschillende applicaties. Van bescherming tegen corrosie door condensatie, het drogen van producten in technologische processen, het tegengaan van stoom en condensatie, van vocht in magazijnen en archieven, controle van de vochtigheid bij poederlak installaties tot het ontvochtigen van ruimten gebruikt voor zwembaden, sauna's e.d.ApplicatiesBescherming tegen corrosie


Onze ontvochtiger beschermt tegen de schadelijke corrosie onder invloed van condensatie. Algemeen kunnen we stellen dat de meeste materialen, vooral ferro metalen, onderhevig zijn aan corrosie. Hieronder verstaan we dat elk materiaal onder invloed van chemische reacties een toestandswijziging zal ondergaan. Een groot deel van deze reacties zijn afhankelijk van vocht als katalysator

Download de PDF brochure: Protection against corrosion  Het drogen van producten en technologische processen


Onze ontvochtigers staan garant voor een constante kwaliteit door het vermijden van de schadelijke effecten door vocht. Snoepwaren bevatten vaak maÔs suikers en sorbitol en beiden zijn zeer hygroscopisch. Bij een hoge vochtigheidsgraad zal het product vocht opnemen en kleverig worden waardoor het product aan machines blijft plakken. Dit vertraagt niet alleen het productieproces maar creŽert ook sanitaire problemen.

Download PDF leaflet: Dehumidification for candy processing, storage, packingBrouwprocessen


Een brouwproces heeft veel warmte, water en gemoute graan nodig. Al deze componenten zijn noodzakelijk voor het gistingsproces om suikers om te zetten in alcohol. In een brouwerij is gist een nuttige schimmel. Maar als de omgevingsvochtigheid niet in het oog wordt gehouden kunnen microben en schimmels dit proces verstoren.

Download de PDF brochure: Dehumidification for brewingStoom en condensatie


Een veel voorkomend probleem bij ijsbanen is de condensatie die zich onder de vorm van druppels manifesteert op het oppervlak en als mist boven het ijs. Wanneer vocht condenseert en verzamelt op het ijsoppervlak ontstaat er een soort ďijzelĒ die het ijs ďtragerĒ maakt. Dit vormt tevens een extra belasting voor de ijsmachine.

Download de PDF brochure:Ice ArenaRenovatie- en bouwwerken


Vroeger namen werken aan een doorsnee gebouw 6 tot 9 maanden in beslag en konden de materialen door ventilatie op een natuurlijke manier uitdrogen. Tegenwoordig zijn bouwwerken veel efficiŽnter en sneller. Dit betekent echter ook dat ontvochtigen een noodzaak wordt om het overtollige vocht te verwijderen voor dat het gebouw in gebruik kan worden genomen.

Download de PDF brochure :Construction and RepairMagazijnen en archivering


Ontvochtigen is essentieel bij het bewaren en opslaan van documenten, boeken en schilderijen. Musea en bibliotheken maken dan ook dankbaar gebruik van deze technologie om het culturele erfgoed veilig te bewaren voor toekomstige generaties.

Download de PDF brochure:Humidity control for museumsVochtigheidscontrole voor poederlakken


Poederlak wordt meer en meer de norm als het we over industriŽle en commerciŽle toepassingen spreken. Het is een vervuilingsvrij proces dat een uitstekende bescherming biedt tegen corrosie en beschadiging. Uiteraard is de temperatuur en luchtvochtigheid belangrijk voor de luchtkwaliteit in de poederlakruimte. In de eerste plaats is het belangrijk dat de lucht naar de spuitcabine wordt ontvochtigd maar in sommige gevallen is het noodzakelijk de volledige ruimte te ontvochtigen.

Download de PDF brochure:Humidity control for Powder coating fOntvochtiging voor Indoor Zwembaden


De onderhoudsvereisten van een binnenzwembad en van Spa ruimtes zijn vrij uniek. Als het water voor het zwembad wordt opgewarmd verdampt er een grote hoeveelheid vocht in de ruimte. Deze hoge vochtigheidsgraad kan na condensatie op droge oppervlakken voor problemen en voor gevaarlijke situaties zorgen.

Download de PDF brochure: Humidity control for Swimming poolContacteer ons gerust voor meer informatie.Engineering - Installatie - Onderhoud