Actron logo

Luchtbehandeling voor industrie, kantoren en winkels

Actron biedt als exclusieve verdeler van DanVex in België een ruim gamma aan luchtbevochtigers en ontvochtigers aan.

Luchtbevochtigers (humidifiers)

De DanVex luchtbevochtigers HUM-S zijn de perfecte apparaten voor het bereiken en handhaven van een optimale luchtvochtigheid in ruimtes tot 1000 m³. De DanVex luchtbevochtigers zorgen voor een comfortabel binnenklimaat en een goede regulering van de juiste luchtvochtigheid voor opslag en conservering.

Waardevolle antiek, elektronische apparatuur alsook grondstoffen in de voedingsindustrie hebben baat bij de juiste vochtigheidsgraad . Als luchtbevochtigers voor grotere ruimtes zijn de DanVex luchtbevochtigers ook ideaal voor gebruik in musea, bibliotheken, muziekstudio’s en galeries.

Technische faciliteiten zoals IT-centra, callcenters en medische instellingen kunnen profiteren van de veelzijdigheid van deze professionele apparaten.

De DanVex HUM-S serie ultrasone luchtbevochtigers beschikt over een geïntegreerde mistmodule met vervangbare microprocessor. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben een hoge bevochtigingsefficiency. De maximale relatieve vochtigheid is 99 %.

De kenmerken van de DanVex HUM-S:

Luchtbehandeling - DanVex luchtbevochtigers
Luchtbehandeling - Onze ontvochtigers zijn inzetbaar in verschillende applicaties

Ontvochtigers (dehumidifiers)

Onze ontvochtigers zijn inzetbaar in verschillende applicaties:

Oplossingen voor uiteenlopende sectoren

Bescherming tegen corrosie

Luchtbehandeling - Bescherming tegen corrosie

Onze ontvochtiger beschermt tegen de schadelijke corrosie die condensatie met zich meebrengt. Algemeen kunnen we stellen dat de meeste materialen, vooral ferrometalen, onderhevig zijn aan corrosie.

Hieronder verstaan we dat elk materiaal onder invloed van chemische reacties een toestandswijziging zal ondergaan. Een groot deel van deze reacties zijn afhankelijk van vocht als katalysator.

Ontvochtiging voor indoor zwembaden

Luchtbehandeling - Ontvochtiging voor indoor zwembaden

De onderhoudsvereisten van een binnenzwembad en van Spa ruimtes zijn vrij uniek. Als het water voor het zwembad wordt opgewarmd, verdampt er een grote hoeveelheid vocht in de ruimte. Deze hoge vochtigheidsgraad kan na condensatie op droge oppervlakken voor problemen en uiteindelijk gevaarlijke situaties zorgen.

Brouwprocessen

Luchtbehandeling - Een brouwproces heeft veel warmte, water en gemoute graan nodig.

Een brouwproces heeft veel warmte, water en gemoute graan nodig. Al deze componenten zijn noodzakelijk voor het gistingsproces om suikers om te zetten in alcohol. In een brouwerij is gist een nuttige schimmel. Maar als de omgevingsvochtigheid niet in het oog wordt gehouden, kunnen microben en schimmels dit proces verstoren.

Stoom en condensatie

luchtbehandeling-toepassing-stoom

Een veel voorkomend probleem bij ijsbanen is de condensatie die zich onder de vorm van druppels manifesteert op het oppervlak en als mist boven het ijs. Wanneer vocht condenseert en verzamelt op het ijsoppervlak, ontstaat er een soort ijzel die het ijs trager maakt. Dit vormt tevens een extra belasting voor de ijsmachine.

Renovatie- en bouwwerken

luchtbehandeling-toepassing-renovatie

Vroeger namen werken aan een doorsnee gebouw 6 tot 9 maanden in beslag en konden de materialen door ventilatie op een natuurlijke manier uitdrogen. Tegenwoordig zijn bouwwerken veel efficiënter en sneller. Dit betekent echter ook dat ontvochtigen een noodzaak wordt om het overtollige vocht te verwijderen voor dat het gebouw in gebruik kan worden genomen.

Magazijnen en archivering

luchtbehandeling-toepassing-archieven

Ontvochtigen is essentieel bij het bewaren en opslaan van documenten, boeken en schilderijen. Musea en bibliotheken maken dan ook dankbaar gebruik van deze technologie om het culturele erfgoed veilig te bewaren voor toekomstige generaties.

Vochtigheidscontrole voor
poederlakken

luchtbehandeling-toepassing-powdercoating

Poederlak wordt meer en meer de norm als het we over industriële en commerciële toepassingen spreken. Het is een vervuilingsvrij proces dat een uitstekende bescherming biedt tegen corrosie en beschadiging.

Uiteraard is de temperatuur en luchtvochtigheid belangrijk voor de luchtkwaliteit in de poederlakruimte. In de eerste plaats is het belangrijk dat de lucht naar de spuitcabine wordt ontvochtigd maar in sommige gevallen is het noodzakelijk de volledige ruimte te ontvochtigen.

Het drogen van producten en technologische processen

Luchtbehandeling - Het drogen van producten en technologische processen

Onze ontvochtigers staan garant voor een constante kwaliteit door het vermijden van de schadelijke effecten door vocht. Snoepwaren bevatten vaak maïssuikers en sorbitol. Beide zijn zeer hygroscopisch.

Bij een hoge vochtigheidsgraad zal het product vocht opnemen en kleverig worden, waardoor het product aan machines blijft plakken. Dit vertraagt het productieproces en creëert sanitaire problemen.